Drugi susreti hadžija Arapuša 2013

U organizaciji Udruženja „Reis Džemaludin Čaušević“ iz Bosanske Krupe, a pod pokroviteljstvom Općine Bosanska Krupa i načelnika Armina Halitovića, u Arapuši, rodnom mjestu reisa po kojem je pomenuto udruženje i dobilo ime, održani su Drugi susreti hadžija – Arapuša 2013.

Hadžijski susreti, zamišljeni sa ciljem da okupe hadžije sa područja bosanskokrupske i susjednih općina, ali i hadžije iz cijele BiH, da se svi okupe u rodnom mjestu uvaženog reisa.

Započeli su klanjanjem podne-namaza u arapuškoj džamiji koja nosi njegove ime. Podne-namazu i prigodnoj hudbi prisustvovali su imami s područja Bosanske Krupe i susjednih općina uz veliki broj vjernika.

Kod memorijalne rodne kuće reisa Džemaludina Čauševića koja je u fazi izgradnje, a za koju je prošle godine položen kamen temeljac, kraći govor u kojem je pozdravio sve prisutne i zahvalio se na dolasku, održao je Nijaz Tatarević, predsjednik Udruženja „Reis Džemaludin Čaušević“.

O nama

Udruženje “Reis Džemaludin Čaušević“ osnovano je 2011 godine a osnovni cilj njegovog djelovanja je lik i djelo prvog bosanskohercegovačkog reisa  koji je rođen u Arapuši.

 

© 2019 Udruženje Reis M. Džemaludin Čaušević