You are currently viewing Održana je promocija knjige „Bitka za Bosansku Krupu“

Održana je promocija knjige „Bitka za Bosansku Krupu“

  • Post category:Vijesti

Usklopu svečane akademije prlikom obilježavanja 32.godine otpora agresiji na Bosansku Krupu, promovirana knjiga pukovnika Seada Jusića, Bitka za Bosansku Krupu, a izdavač ovog vrijednog djela je Udruženje Reis Džemaludin Čaušević. Na samoj akademiji, evocirane su uspomene i dešavanja od prije 32 godine, 21.aprila 1992.godine.

I sama knjiga, “Bitka za Bosansku Krupu” slikovito opisuje ratna dešavanja te 1992.god i vrijedna je opomena na ratna dešavanja, zbir dokumenata, svjedočenja, mapa i ratnih zapisa, spiskova i imena, a najviše svjedok vremena, pečat istine u kulturi sjećanja i pamćenja. Knjigu su predstavili doc.dr.Emin Mesić, recenzent knjige, ratni komandant u jedinicama 511.slavne brdske brigade i počasni građanin Bosanske Krupe, Emir Kliko, te sam autor, pukovnik Sead Jusić.

O pisanju i zapisivanju ratnih dešavanja, Jusić je istakao da je na ovoj knjizi radio dvije godine te da piše ‘’svojoj djeci i unučadima, da znaju šta se desilo – da smo ranjavani, ubijani, silovani, protjerani, ali da nismo porobljen narod. Mi imamo svoje pobjedničke priče, naše heroje a to se mora ostavljati u amanet’’, kazao je Jusić.

Izdavač ovog vrijednog djela je Udruženje Reis Džemaludin Čaušević, ispred kojeg se Husnija Avdagić obratio prisutnima, a Grad Bosanska Krupa podržao je izdavanje ove knjige.